4 anledningar att köpa Ryssland och Rysslands-ETFer

4 anledningar att köpa Ryssland och Rysslands-ETFer4 anledningar att köpa Ryssland och Rysslands-ETFer

4 anledningar att köpa Ryssland och Rysslands-ETFer. iShares skrev i början av mars ett intressant inlägg om Ryssland. Följande 4 anledningar att köpa Ryssland och Rysslands-ETFer:

1. Värdering: Ryska börsen har utvecklats starkt i år. I början av mars var MSCI Russia indexet upp med 25 procent i US-dollar, varav 10 procent beror på den stärkta ryska rublen. Trots denna uppgång handlas den ryska börsen till ett P/E-tal på cirka 5,5 gånger den förväntade årsvinsten. Detta är lågt sett utifrån värderingen av andra Emerging Markets länder.

2. Oljepriset: Till skillnad från många andra länder gynnas Ryssland av ett stigande oljepris. Energisektorn utgör mer än 50 procent av MSCI Russia Index. Tror man på ett stigande oljepris är Ryssland rätt land att investera i.

3. Makroekonomiska förhållanden: Under 2012 förväntas BNP i Ryssland växa med 3,5 procent. Inflationen förväntas sjunka till 6 procent från 8,5 procent under 2011. Rysslands skuldsättning i förhållande till BNP uppgår endast till 10 procent, vilket är väldigt lågt sett utifrån ett globalt perspektiv.

4. Efter valet: Putins vinst förväntas inte leda till banbrytande reformer men många bedömare förväntar sig ökade finansiella stimulanser. Detta kommer stärka Rysslands position i dagens låg tillväxt klimat.

För tillgängliga Rysslands-ETF:er

//www.etfsverige.se/etfbloggen/etfer/basta-rysslands-etferna

//www.etfsverige.se/etfbloggen/borsen/rysslandsfonder-vs-rysslands-etfer-ryssland

 

Författare: ETFSverige.se

ETFSverige.se är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). ETFSverige.se och ETFBloggen.se ägs och drivs av Axier Equities AB. ETFSverige.se är i dag Sveriges ledande sajt vad gäller information kring börshandlade fonder. ETFSverige är en oberoende sajt till för alla som vill lära sig mer om ETF:er. ETFSverige har inga ägare eller samarbeten som påverkar sajtens objektivitet. Sajten bedrivs i privat regi och är helt kostnadsfri att använda. Information och användbara länkar som presenteras på denna sajt har dels tagits fram genom egen efterforskning och dels genom vårt eget nätverk. Denna sajt är till för er användare och det finns all möjlighet att påverka innehåll och utveckling av sajten i framtiden.

Kommentarer är stängda.