Artiklar

Är Finansero mäklare pålitlig? Recension

Finansero mäklarplattform är en pålitlig plats för handel med digitala valutor och andra produkter. Den har ett lättanvänt gränssnitt och ett brett utbud av avancerade funktioner som gör det säkert och enkelt att köpa och sälja kryptotillgångar. Webbplatsen låter människor ansluta till olika börser och skapa handelskonton på bara några minuter. Dessutom har användare alltid direkt kontroll över sina pengar när de använder forumet. Mer information om mäklaren finns i denna Finansero mäklarrecension.

Även om du inte kan mycket om kryptohandel eller aldrig har interagerat med virtuella valutor tidigare, kan du fortfarande handla effektivt och framgångsrikt på Finansero-plattformen på grund av dess användarvänliga konfiguration och många funktioner.

Är Finansero en bluff eller inte?

Finansero har en erfarenhet av att tillhandahålla utmärkta tjänster. Så ingen kund har lagt fram några bevis mot denna mäklare. Denna mäklare är mycket strikt när det gäller Anti Money Laundering (AML) och Know Your Customer (KYC) säkerhetspolicyer, så onlineangripare kan inte begå ekonomiska brott med sina registrerade medlemmar.

Finansero har använts i kryptobranschen under lång tid. Detta gör att den kan koncentrera sig på att ge alla kunder de bästa tjänsterna samtidigt som förlusterna minskar. De gör mer än att bara fungera som mellanhand.

Du kan lägga dina pengar i vilken digital tillgång som helst utan att behöva oroa dig för extra utgifter eller betalningsproblem. Detta forum är byggt på ett handelssystem som ger en säker plats att handla på som inte kan manipuleras eller användas för att lura människor. Informationen om klienten är säker och skyddad; ingen kommer att kunna komma till det.

Denna tjänst är en bedrägerifri tjänst för kunderna.

Handelsplattform

Namnet på plattformen som används av Finansero är PROfit. Den här plattformen är mycket flexibel, okomplicerad och enkel för människor som är nya på finansmarknader som valuta och terminer som behöver lära sig de termer som används där. Utrustningen och handelstillgångarna är placerade på ett sätt som gör det enkelt för nya handlare att hitta dem utan att leta efter dem.

Finansero har allt en handlare kan önska sig eller behöva. Den har också en hel del analysverktyg och signaler som du inte kan hitta på andra forum. Kunderna gillar hur enkelt och enkelt det är att använda plattformen. Det betyder att oavsett hur mycket du vet om handel så kommer detta system att fungera för dig.

Användare kan enkelt och snabbt göra transaktioner med Finansero. Det är väldigt flexibelt eftersom det är en webbaserad handelsplattform som kan hanteras från vilken dator eller smartphone som helst som kan ansluta till internet. Den största fördelen med detta handelssystem är att du inte behöver installera någonting. Du kan installera appen för din smartphone om du föredrar att handla på språng. Den här digitala plattformen fungerar bra med Android- och iOS-telefoner, så den hänger med när du gör en transaktion.

Kundsupport

Kunder får kvalitetstjänster från Finansero handelscentrum. Denna mäklare vill att sina kunder ska vara glada, och teamet förstår att de bara kan bli glada om de känner sig bemyndigade. Som ett resultat har de skapat denna sida där mäklare kan hålla sig uppdaterade om vad som händer på Finansero.

Finansero vet att världen alltid förändras och vill att du ska veta att detta företag är här för att hjälpa dig. Som sådan, om du behöver hjälp med något, skicka ett kort meddelande, så kommer någon från detta handelssystem att återkomma så snart som möjligt. Om du vill prata med den här mäklaren direkt kan du använda deras hemsida och sociala medier eller maila dem direkt.

Handel med produkter

När det kommer till handel med aktier, terminskontrakt, obligationer och råvaror är handelsdisken som tillhandahålls av Finansero platsen att gå. På Finansero kan du handla CFD:er i mer än 300 olika typer av valutor, råvaror, aktier, börshandlade fonder (ETF), index och derivat. Ta reda på vad som gömmer sig bakom trendlinjen på guldlistorna, samt vad som gömmer sig bakom pip.

Detta handelssystem är en idealisk plats för nybörjare och de med expertis under bältet. På Finansero kan du börja handla med en mycket liten initial insättning.

Du kan handla med olika handelsprodukter utan att vara föremål för några begränsningar eller restriktioner när du använder Finansero-plattformen, som är säker och pålitlig. Det spelar ingen roll om du är en nybörjare eller en erfaren handlare.

CFD-handel

Ett kontrakt för skillnad, även känt som en CFD, är ett arrangemang mellan en köpare och en CFD-mäklare för att köpa och sälja skillnaden mellan priset på investeringsprodukter mellan det att kontraktet öppnas och det att kontraktet upphör. Detta avtal är känt som ett ”skillnadsavtal”. Investerare är fria att använda kontrakt för skillnad (CFD) baserat på deras bästa omdöme för att skapa vinster genom tvåvägshandel med ”Köp” och ”Sälj”. Med denna metod kan köparen tjäna pengar oavsett om priset på tillgången går upp eller ned.

Ett kontrakt för skillnad, även känt som en CFD, är ett arrangemang mellan en köpare och en CFD-mäklare för att köpa och sälja skillnaden mellan priset på investeringsprodukter mellan det att kontraktet öppnas och det att kontraktet upphör. Detta avtal är känt som ett ”skillnadsavtal”. Investerare är fria att använda kontrakt för skillnad (CFD) baserat på deras bästa omdöme för att skapa vinster genom tvåvägshandel med ”Köp” och ”Sälj”. Med denna metod kan köparen tjäna pengar oavsett om priset på tillgången går upp eller ned.

Konverteringsavgift

Forumet kommer att debitera dig en valutaväxlingsavgift om du köper något vars pris är i en annan valuta än ditt konto. Forex-parningar är undantagna från avgiftsansökan. För positioner som hålls öppna över natten, kommer avgiften att tillämpas på övernattningsfinansieringsavgifterna, även kända som rollover-avgifter.

Valutaväxlingsavgiften är 0,7 % av handelns uppnådda nettovinst och förlust, vilket visas i realtid i den öppna positionens outnyttjade nettovinst och förlust. Procentsatsen som debiteras för valutaomvandling kan komma att ändras när som helst.

Insättning och uttag

Deposition

En liten insättning på €200 ger dig tillgång till denna en av de mest välkända och enkla mäklarplattformarna. Det finns flera sätt att göra en insättning, så att du kan välja det som fungerar bäst för dig. Kredit- och betalkort som används i andra länder, e-plånböcker, omedelbar betalning och banköverföring – det kan ta upp till två arbetsdagar efter att banköverföringen initieras.

Uttag

Finanseros uttag går snabbt; det fungerar outtröttligt för att göra uttag enkla. Alla uttagna pengar återbetalas till insättningsmetoden. Om du sätter in med ett betal-/kreditkort kommer uttaget att återbetalas till samma kort. Om pengarna som ska återbetalas till dig överstiger insättningen du lagt, kommer det att återbetala eventuella överskottspengar till din angivna bank.

Hur man registrerar sig

Till att börja med, det viktigaste: För att använda den här tjänsten måste du först skapa ett konto åt dig själv genom att ange några uppgifter om vem du är. Godkännandeprocessen för ditt konto måste först slutföras innan det kan aktiveras. Så snart det har accepterats kommer du dock att kunna börja göra insättningar på ditt konto.

När du använder detta system för första gången och avslutar registreringsprocessen och gör din första insättning får du ett e-postmeddelande med ditt lösenord och användarnamn. När du har lagt till inloggningsinformationen i e-postmeddelandet, gå vidare till nästa steg och använd dessa uppgifter för att logga in. När du kommer till den punkten i processen kommer du att kunna använda alla deras funktioner, som att skapa fler konton och handla i mer än en valuta samtidigt.

Flera språk

Finansero-plattformen erbjuder ett brett utbud av språk. Du har förmågan att välja ett språk som är lätt att förstå för dig. Målet är dock inte bara att öka variationen av språk som talas på plattformen utan att göra webbplatsen enklare för dem vars första språk inte är engelska. Det finns fem språkalternativ tillgängliga på plattformen och fler läggs till med tiden.

Handelsverktyg

Handelsplattformen Finansero ger användarna tillgång till olika handelsverktyg, såsom autochartist, en ekonomisk kalender, diagram och livekurser.

Autochartist

Autochartist är ett fantastiskt nytt verktyg som sparar mycket tid som skulle ha gått åt till att analysera enorma mängder data. Autochartist är ett handelsverktyg för affärsstrategier som hjälper investerare att utveckla bättre sätt att investera sina pengar.

Människor använder stora mängder teknisk analys, förutsägelser, sannolikhetsindex och motstånds- och stödnivåer när de gör teknisk analys. Autochartist sparar dig besväret att göra allt annat och ger dig en betydande fördel gentemot andra investerare när det gäller att fatta
smarta investeringsbeslut. Det fantastiska verktyget kan hitta tillfällen då volatiliteten är mycket högre än vanligt, vilket är användbart när man ska ta reda på var man ska ta sig ut.

Diagram

På Finansero-plattformen kan användare använda linjediagram, tekniska indikatordiagram och stapeldiagram för att hjälpa dem att handla kryptovalutor. Handlare som har gjort detta innan de vet hur viktiga diagram är i handel med kryptovaluta. Dessa diagram visar hela bilden av hur marknaden handlar. Dessa diagram visar hela uppfattningen om hur marknaden handlar.

Ekonomisk kalender

Den ekonomiska kalendern på Finansero är en ljuspunkt för finansiell information. Den berättar om viktiga händelser som kan förändra hur världsekonomin fungerar eller starta ett mönster som bara du kan se och använda för att tjäna pengar på kryptomarknaden. Sammantaget ger den ekonomiska kalendern dig en överblick och talar om för dig när följande session i en reservbank kommer att hållas.

Livepriser

Detta handelssystem låter dig se realtidspriserna för olika aktier, valutor, råvaror och kryptovalutor.

Slutlig dom

Finansero är ett pålitligt forum för att köpa och sälja kryptovaluta. I den här recensionen har du lärt dig om dess många handelsverktyg och funktioner, vilket gör det till en bättre digital plattform. Efter att ha gått igenom denna bedömning kommer läsaren att veta att Finansero är den mest pålitliga onlineplattformen att gå med för handel med kryptovaluta.

 

Fortissio – nätmäklaren inom valutahandel

Du kanske aldrig har hört talats om Fortissio förut. Eller så har du hört det många gånger men ändå inte riktigt förstått vad det egentligen är för något. Oavsett hur ofta du har kommit i kontakt med Fortissio ska du här få en tydlig förklaring på vad Fortissio är, vad det innebär och hur valutahandeln på sidan går till. Efter att du har läst denna guide kommer du snabbt och enkelt kunna komma igång med de olika tjänsterna som mäklaren Fortissio erbjuder.

Det finns dock en sak som är viktig att ha i åtanke innan du börjar handla hos Fortissio eller andra liknande valutahandlare. Och det är att du aldrig ska glömma att det alltid finns en risk med att använda Fortissio, det i form av att du kan förlora allt det som du har satt in på sajten för att handla för. Det vill säga om du inte läser på och är medveten om dina beslut.

Men, för att inte skrämma upp dig för mycket kan jag även berätta att det finns många fördelar med just denna nätmäklare. Det är både enkelt och smidigt att använda sajten, och så känns det tryggt. Syftet med varningen var bara att betona att du ska vara insatt i och ha kunskap om vilka risker som finns innan du ger dig in i valutahandeln.

Nätmäklaren Fortissio

För den som aldrig har varit i kontakt med sidor för valutahandel eller andra liknande nätmäklare innan kan det vara svårt att förstå vad exempelvis Fortissio faktiskt är för något. Som tur är finns det en enkel förklaring på vad Fortissio är för något.

Enkelt sagt är Fortissio en nätmäklare som erbjuder sina användare att ta del av olika typer av valutahandel. Det betyder att du använder tjänsten vid namn trading, som hos Fortissio heter Fortissio trading.

En annan sak du kan göra hos denna nätmäklare är att handla med Contract For Difference (CFD). Och det finns inte bara en CFD, utan hos Fortissio finns det drygt 230 stycken att handla med totalt! Dessutom finns det CFD:er i olika kategorier, det i allt från aktier till index.

Bakgrundsfakta om Fortissio

Ända sedan 2001 – då Fortissio grundades – har plattformen varit registrerad hos Hellenic Capital Market Commission. Närmare bestämt är det Greklands kapitalmarknads kommission. Fortissio är även en plattform som är en del av investmentbolaget Vie Finance. Detta medför att handeln hos Fortissio blir ännu tryggare.

OBS – förkunskaper behövs

Oavsett om du ska använda Fortissio för att spara pengar i aktier, för att handla CFD:er eller för att på sikt kunna ta ett annat bolån finns det vissa saker som du bör tänka igenom innan du sätter igång. Det första är att om du aldrig har handlat med CFD:er innan bör du först lära dig vad det innebär och hur det fungerar.

Just denna kategori inom trading och handel av valutor är nämligen inte så enkel att förstå sig på eller syssla med. Därför är det nästan ett måste att ha förkunskaper om just det innan du börjar.

Den andra saken du måste ha i åtanke är att det bara är du själv som är ansvarig för hur din handel går till. Även fast du använder Fortissio som plattform har de inget ansvar för hur handeln går. Alltså kan varken Fortissio eller någon annan liknande plattform garantera dig att du inte kommer att förlora dina pengar.

Vad är egentligen CFD?

Tillbaka till CFD och allt vad det innebär. Som sagt finns det ett stort antal CFD:er att handla hos Fortissio, och det finns ett syfte med det. Meningen är att alla användare ska känna sig välkomna på sidan, samt att alla ska ha möjligheterna att kunna handla på ett mångsidigt och varierande sätt.

Svaret på frågan om vad CFD:er egentligen är kan dock verka komplicerad. Men i verkligheten finns det en ganska enkel förklaring på vad CFD:er är. Man kan säga att CFD:er är olika ekonomiska instrument som innebär att du själv inte äger aktien eller indexen du handlar med.

Utan istället så handlar du med en produkt som liknar just den aktie eller index du vill handla med, fast i själva verket så är det bara en annan produkt du använder dig av. Nu kanske du tänker att det inte är någon skillnad mellan att handla med CFD och vanliga aktier – men det är det. Skillnaden är att du får en synligare ränta på ränta effekt när du handlar just CFD:er.

Välj med trygghet

När du ska välja vilken CFD du ska handla med, oavsett om det gäller hos Fortissio eller någon annan liknande plattform, kan du känna dig trygg. Det i och med att Skatteverket har ett finger med i spelet. Vill du veta mer om just detta kan du besöka Skatteverkets hemsida och läsa mer om CFD:er.

Värt att nämna är att det är du själv som har ansvaret i att välja CFD, ingen annan kan göra det åt dig. Vissa CFD:er är mer populära än andra – har du inte mycket erfarenhet av den här typen av handel sen innan är det smart att börja med en av de mer populära. Känner du sig trygg och vet vad du håller på med kan du välja en annan. Där är det du som bestämmer.

Hävstänger – vad innebär det?

På Fortissio – speciellt när du handlar med CFD:er – kan du komma i kontakt med hävstänger. Det innebär att den potentiella produkten har en långsammare förändring än förändringen hos den position du har tagit har. Olika produkter har olika förändringar eller händelseförlopp, men en havstång brukar ligga på mellan 2-30 gånger i omsättning.

Även här är det viktigt att tänka på riskerna som finns med denna typ av handel. Att handla med hävstänger innebär en betydligt större risk än om du handlar med värdepapper eller liknande. För att allting inte ska gå åt skogen bör du därför ta dig tiden att lära dig om hur hävstänger fungerar. Det värsta du kan göra är att testa dig fram.

Olika konton hos Fortissio

För att kunna använda Fortissio behöver du skaffa ett konto. Det som är så bra med just Fortissio är att det finns olika typer av konton som du kan välja mellan. Alltså kan både proffsen och nybörjaren registrera ett konto på plattformen för att sen komma igång med en handelstyp som passar personen i fråga.

Något som kan vara bra att veta om är att beroende på den summa du sätter in på ditt konto så kan du få tillgång till att skapa olika slags konton. Det finns nio olika konton som du kan skapa. Om du sätter in en summa på mellan 200-1999 USD kan du skapa ett Basic-konto. När summan är högre än 1999 USD kan du skapa en annan typ av konto.

Storleken på ditt konto, det vill säga insättningen, har i sin tur betydelse för hur avgifterna och prisskillnaderna – som också kallas för spread – mellan köp och sälj kommer att se ut. Desto större konto du har desto mindre blir spreaden, alltså prisskillnaden. Och desto mindre konto du har, alltså desto mindre du satt in och handlar för, desto större blir skillnaden.

Trading hos Fortissio

Tidigare nämndes Fortissio trading, en tjänst som Fortissio erbjuder för plattformens olika användare. För att kunna använda tjänsten måste du dock besöka PROfits hemsida eller app. Det är alltså genom PROfit som du kan använda Fortissio för just trading.

PROfit och Autochartist

Tradingplattformen PRofit använder sig av olika candle sticks när det kommer till att illustrera olika kurser. Dessa används även i tekniska analyser. Ett annat tekniskt analysverktyg är Autochartist. Detta verktyg kan hjälpa dig med olika saker som ingår när du använder PROfit.

Autochartist finns till som en hjälpande hand. Till exempel när handeln till mångt och mycket består av höga höjder och djupa dalar så kommer denna funktion att ge dig användbara uppdateringar. På så sätt har du alltid koll på vad som händer och får bättre möjligheter att lyckas med dina affärer.

Uttag hos Fortissio

För att du ska kunna njuta av det du har tjänat hos Fortissio behöver du göra ett uttag. Att göra ett uttag innebär samma sak som att göra ett intag, åtminstone i form av de steg man måste genomgå och ta.

Är du bosatt i Sverige kan du få pengarna insatta direkt till ditt konto hos Klarna, eller direkt via ditt kredit- eller kontokort, via Neteller eller Skrill. När du har begärt om ett uttag blir det behandlat under nästa arbetsdag. Några arbetsdagar senare ska pengarna finnas på ditt konto.

FAQ

Vad är Fortissio?

Fortissio är en nätmäklare som ger användarna chansen att ta del av olika former av valutahandel. Det är alltså en plattform där du kan syssla med trading och olika typer av köp och sälj.

Går det att använda Fortissio när som helst?

Ja! I och med att Fortissio är en plattform som finns tillgänglig online kan du handla där när det passar dig. Du behöver inte ens sitta vid en dator för att använda Fortissio, utan istället kan du använda dig av PROfits app enligt de tider och sätt just du gillar.

Hur vet jag att Fortissio är säkert?

Fortissio är inte helt säkert då det finns en risk att du förlorar dina pengar helt när du använder plattformen. Men, det blir åtminstone aningen säkrare då plattformen är registrerad hos Hellenic Capital Market. Dessutom är Fortissio kontrollerat av Skatteverket, samt använt av många proffs inom branschen.

Vad är syftet med Fortissio?

Syftet med Fortissio är att du som vill ska kunna investera kortsiktigt på ett smidigt sätt. Du kan tjäna snabba pengar, men du kan också förlora pengar snabbt. Därmed är Fortissio inte ett särskilt bra alternativ om du vill ha en långsiktig investering.

Säkra betalningar viktigt vid onlinespel

Vi spenderar alltmer tid ute på nätet. En stor del av den tid vi är uppkopplade används till underhållning av olika slag. Det kan vara att kommunicera med vännerna via sociala medier, eller så kanske vi tittar på roliga videoklipp på Youtube eller slår ihjäl lite tid genom att spela. Just spel online är något som har växt under de senaste två decennierna sen den stora delen av befolkningen började få tillgång till internet. Spelandet online ökar stadigt och varje dag sker transaktioner av pengar. När man bestämmer sig för att göra betalningar online är det viktigt att alltid se till att den sajt man använder sig av är säker – att pengarna hamnar där de ska och att dina personuppgifter är trygga. För att känna sig säker med betalningar online finns det några saker att tänka på.

Var rädd om dina pengar online.

Stora bolag säkra

En sak som man kan tänka på när det gäller spel online är att större aktörer ofta har högre säkerhet. Större resurser betyder att mer pengar kan satsas på att antingen skapa egna system eller köpa in de med hög säkerhet. Hos det nämnda bolaget kan du bland annat betala med Visa/Mastercard, Trustly och Apple Pay. Väljer du att använda dig av stora bolag med en gedigen historia kan du nästan alltid vara säker på att dina pengar och uppgifter är trygga. Internationella bolag kan lägga stora resurser på att ständigt leta efter säkerhetsbrister och åtgärda dem innan någon annan hinner upptäcka dem. De är också väldigt måna om sitt rykte och du som kund kan räkna med att stora casinobolag inte kommer att läcka ut dina kortuppgifter eller låta dina värdefulla personuppgifter komma på villovägar. De kan ofta också erbjuda att spela från olika apparater som dator, telefon och surfplatta. Många har också inloggning med BankID eller andra säkra system. Det förhöjer säkerheten ytterligare och försvårar för utomstående att kunna komma åt dina betalningsuppgifter.

Spela live

Som sagt har spelandet online ökat stadigt de senaste 20 åren. Pokerboomen drog igång i början på 2000-talet och gjorde att många fick upp ögonen för att spela online. Sen dess har intresset ökat även för andra spel, till exempel casinospel. Ett av de mest populära spelen på casinon online är slots, eller spelautomater som de också kallas. Det är en modernare version av den gamla enarmade banditen. Idag finns slots i alla möjliga utformningar. De har ofta teman lånade från populärkulturen. Det finns till exempel spel med Star Wars-tema eller Indiana Jones-tema. Musik är också någonting som gärna inspirerar spelutvecklarna som har tagit fram slots utifrån olika musikstilar. Mytologi och symbolism är likaså någonting som gärna används. Det kan till exempel handla om att söka efter skatter i Egyptens pyramider eller spel med ädelstenar som symboler för rikedom. Även om dessa fantasifulla spel är populära så spelar vi även gärna klassiker som blackjack och roulett online. Internet har vidare öppnat upp för helt nya varianter av dessa klassiker. Det går idag hos de flesta stora aktörer att spela live. Då spelas till exempel blackjack live tillsammans med andra spelare, mot en riktig dealer. Det brukar även ofta gå att spela roulett, baccarat och poker live.

Tänk efter vem du skickar dina pengar till.

Välj seriösa aktörer

Innan man bestämmer sig för att spela online är det viktigt att ta reda på om sajten man vill använda är säker. Det första du gör är att titta på hur sajten ser ut, ser den påkostad ut, finns det stavfel, känns språket naturligt eller kan det röra sig om en maskinöversättning? Seriösa aktörer gör allt för att sajten ska vara skriven på korrekt svenska, med ett språk och instruktioner som är lätta att förstå. Layouten och typsnitt ser bra och genomtänkta ut och så vidare. Det går också att endast använda sig av kända varumärken med goda recensioner och de som dina vänner rekommenderar. Då kan du känna dig ganska trygg med att aktören är seriös.

Nästa sak att kolla efter är att sajten har ett säkert inloggningssystem med lösenord och användarnamn. Dessa uppgifter ska du sen se till att hålla för dig själv. Använd inte samma lösenord som du använder på andra sajter. Visst kan det vara svårt att komma på nya lösenord till alla sajter vi använder online. Dock ska du tänka på att är det någonstans du ska använda dig av ett unikt lösenord så är det på sajter där du sätter in pengar. Se till att sajten har säkra betalningslösningar som krypterar informationen för att skydda den. Kanske de till och med använder sig av anonyma lösningar där kort- och kontonummer inte är kända ens av mottagaren. Om du gör dina betalningar via dessa metoder kan du vara nästan helt säker på att dina pengar eller uppgifter inte hamnar i fel händer.

Skydda mobilen

Sen våra mobiler blev smarta och vi kunde hålla oss uppkopplade var vi än befann oss är det mycket som har ändrats i vår vardag. Från att ha spenderat mycket tid framför datorn började vi nu spendera tid med våra telefoner istället. Och vi kan göra det vart vi än är, i väntan på bussen, i sommarstugan eller på promenad med hunden. Det här har så klart gjort att vi gärna också spelar på mobilen. Att föra över pengar via mobilen när vi befinner oss i offentliga miljöer ställer särskilda krav på säkerhet. För det första måste vi se till att ingen obehörig kan ta sig in i vår telefon. Aktivera därför det skydd som finns i mobilen som kan vara en kod, ansiktsigenkänning eller avläsning av fingeravtryck. När du sen knappar in känsliga uppgifter i mobilen, till exempel gör en överföring till ett spelbolag, är det mycket viktigt att ingen i närheten kan se dina uppgifter. Ta för vana att se dig omkring så att ingen som befinner sig bakom eller bredvid dig kan se vilka uppgifter du knappar in. Håll också koll på var du lägger din mobil, ha den helst i fickan eller väskan och lägg den inte ifrån dig någonstans. För att spela casinospel i appar kan det faktiskt vara bra att ha förberett allt hemma. Att du har skapat en säker inloggning och fört över pengar att spela för. På så vis behöver du inte göra det på bussen där andra kan se dina uppgifter. Med lite sunt förnuft kan du göra ditt spelande till den underhållning du eftersträvar och inte ett tillfälle för bedragare att snuva dig på pengar.

FLOT: När en ETF-rabatt är bra

Förra veckans handel i iShares Floating Rate Bond ETF (FLOT) påminde mig mycket om var FLOT egentligen hör hemma. Vad händer verkligen? Låt oss först titta på diagrammet som orsakar allt.

FLOT: s handelspris jämfört med dess slutförda substansvärde (NAV). Några saker att notera här. För det första handlar det historiskt till en liten premie. Det finns faktiskt tre oberoende skäl till detta.

• FLOT har fått ganska stadiga inflöden hela året ($ 5,4 miljarder i nya tillgångar för den nuvarande 12 miljarder dollar). Avsaknad annan information, inflöden innebär att du förväntar dig små premier i någon ETF eftersom det tar lite att köpa press för att driva priset på en ETF över verkligt värde. Det är det som utlöser den behöriga deltagargemenskapen att göra en skapelse, som vi ser som positiva flöden.

• Som en obligationsfond misstänker jag att NAV-värdet beräknas på budet. Med andra ord bestäms priset på varje innehav vid slutet av dagen av fondrevisoren som ”vad kan jag sälja denna obligation till?” Eftersom ETF: s handelspris (särskilt om det finns positiva flöden) baseras på faktiska aktivitet, är slutkursen mycket mer sannolikt att vara i mitten av buden och frågar, eller på ”frågar”. Det skapade en ”naturlig” uppfattad premie i nästan alla obligationsfonder, allt annat lika.

• FLOT äger illikvida värdepapper, för vilka prissättningen i bästa fall är en gissning.

Flöden, prissättning och underliggande värdepapper

Samma tre frågor: Flöden, prissättning och underliggande är potentiellt inblandade i att förstå handeln med FLOT förra veckan.
Låt oss dyka in i den sista punkten. Genom design spårar FLOT ett index bestående av flytande räntebindningar med löptider från en månad till fem år. Det här är inte detsamma som banklån – en annan typ av rörlig räntesäkerhet som vanligtvis utges av junkyest av de skrämmande emittenterna. Dessa är i första hand obligationer som är rankade ”A” och därutöver, utgivna av banker och några andra jätte konglomerat och internationella företag.

Dessa floaters utgör en mycket liten del av de flesta företags skuld och kan optimistiskt sägas handla efter överenskommelse. De är efterfrågade av långsiktiga innehavare (tänk stora institutioner) just för att de erbjuder något skydd mot räntehöjningar. Men om du är ett stort försäkringsbolag som sitter i en position, är det inte troligt att du handlar ut det. Du kommer sannolikt att bara hålla den tills den mognar om några år.

Tänk på handelsverksamheten i FLOT: s största innehav, en Morgan Stanley-flottör som kommer tillfälle 2020:

No Big Deal

Detta är, som sagt, den största – och vi antar mest likvida ställning i fonden och har ändrats 655 gånger i 2018. Hittills i vår mycket intressanta december handlas det 30 gånger, för en total volym på 21.055 Obligationer handlas på ungefär samma nivå som $ 1.000, så omkring 21 miljoner dollar växlar händer.

Detta är att vara trubbigt, inte mycket i den stora ordningen av saker. Under årets lopp har omkring 1 miljard dollar ändrats av en emission av cirka 3 miljarder dollar för denna speciella notering. Det går också ofta dagar utan några affärer alls. Och det här är den största placeringen i fonden. De minst flyktiga floatersna i portföljen har inte ens handlats under den senaste veckan eller så.

Så det är verkligen ingen överraskning när du ser en koppling mellan ”priset” på dessa obligationer och priset på ETF som håller dem. Denna potentiella koppling är ännu större om det finns några flöden-som det har varit. Här är premium / rabatt i samklang med de faktiska flödena i FLOT:

Här kan du se de fyra dagarna av negativa flöden som sammanfaller med den uppfattade rabatten i ETF: s handelspris. Återigen är det ganska normalt för en fond som har mindre likvida värdepapper som har stora utflöden (i detta fall en reaktion på åtgärden i avkastningskurvan förra veckan).

ETFs som fungerar

Vad det här inte är, är dock ett tecken på att ETF är trasig. Detta är ETF som fungerar som prisupptäckt för marknaden. Det rätta sättet att se på diagrammet ovan är att åtgärden i ETF-där det finns mycket likviditetsåtgärd att ”ställa in” priset på det underliggande. Och säkerligen kom handelspriserna på obligationerna i reaktion.

Men det andra jag känner mig skyldig att påpeka är att det här diagrammet helt felaktigt föreställer storleken på vad som händer precis för att värdet av FLOT kontra dess innehav har varit så stabil så länge.

I värsta fall drev handeln i FLOT den till en hel del 0,60% under verkligt värde.

Jämför det med hur andra fonder som håller mindre likvida obligationer med jämna mellanrum:

Detta är SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF (JNK), en av de större börshandlade fonderna för skräpobligationer. Under det senaste året svängde det från liknande premier och rabatter som svar på flöden, och ingen förlorar sin uppfattning – investerare får bara att det här är hur denna del av marknaden fungerar.

Eller överväga det kommunala obligations ETF-rymdet och VanEck Vectors High-yield Municipal Index ETF (HYD):

Källa: Bloomberg

Här körde några dagar av inlösen den uppfattade rabatten till över 1%, och se och se, ETF tjänstgjorde-igen-som prisupptäckt, som väsentligen ”drog” priset på de underliggande obligationerna ner till där den verkliga handeln skedde.

Dessa rörelser i marknadens mindre flytande hörn är långt ifrån en kris. Istället är det just där dessa fonder är utformade för att ge en riktig tjänst till investerare.

Kenya listade sin första ETF redan 2013

För att öka omfattningen av kapitalmarknadsprodukter som finns i Kenya, har kapitalmarknadsmyndigheten inrättad för att underlätta upprättandet av en börshandlade fond (ETF) för att förbättra likviditeten och i slutändan fördjupa kapitalmarknaderna. Kenya listade sin första ETF redan 2013.

En ETF är en investeringsfond som säljs som andra värdepapper vid värdepappersbörser, precis som aktier. En ETF har tillgångar som aktier, råvaror eller obligationer och vanligtvis närmar sig dess substansvärde (NAV) under handelsdagen. De flesta ETF spårar ett index eller ett terminskontrakt.

En ETF är en del av en större grupp finansiella instrument som kallas Exchange Traded Products (ETP) som växer i popularitet som en investeringsmetod, vilket ger möjlighet för investerare att diversifiera sina portföljer samtidigt som flexibilitet i handeln som liknar aktierna bibehålls. ETF gör det möjligt för investerare att få bred exponering mot börser i olika länder och specifika sektorer relativt enkelt, i realtid och till lägre kostnad än många andra investeringsformer.

Införandet av ETF kommer att hjälpa till att ta itu med frågan om relativt låg marknadslikviditet

CMAs verkställande direktör, Paul Muthaura, förklarade att införandet av ETF kommer att hjälpa till att ta itu med frågan om relativt låg marknadslikviditet, vilket har varit en av de viktigaste utmaningarna som kapitalmarknaderna har mött under åren.

Enligt mr Muthaura kommer den nya produkten främst att rikta sig till enskilda investerare som på ett rimligt sätt skulle investera i ett stort antal kapitalmarknads- och råvaruposter från hårda råvaror som råvara ETF till internationella aktier i form av internationella equity-ETF. I slutändan skulle enskilda investerare få tillgång till segment på marknaden som tidigare varit otillgängliga. ETF: er kommer också att göra det enkelt att investera i en riktade portfölj av vanliga aktier och obligationer av investerare som köper en enda säkerhet.

Som en uppföljning av detta mål söker CMA en konsult för att ge tekniskt bistånd vid utvecklingen av politik och regelverk samt rekommendationer om marknadsinfrastrukturbehov för ETF.