Vanguard listar sin första ETF på Borsa Italiana

Vanguard listar sin första ETF på Borsa Italiana Börshandlade fonderVanguard har expanderat till Italien med notering av ett antal aktie- och ränteinkomstfonder på Borsa Italiana. Vanguard listar sin första ETF på Borsa Italiana, men det är egentligen inte bara en utan 17 stycken som fondbolaget listar på samma gång.

Vanguard grundades 1975 om den enkla men revolutionära idén att onder bör förvaltas i sina kunders eget intresse. Idag hanterar Vanguard USD5,1 biljoner på uppdrag av mer än 20 miljoner investerare världen över, per 30 november 2018, och erbjuder en rad index- och aktiva fonder och ETF.

Hjälpa investerare att uppnå sina mål

Sean Hagerty, Europas chefschef hos Vanguard, säger: ”Vårt uppdrag är att hjälpa investerare att uppnå sina mål genom att vara en av världens högsta värdeleverantörer av investeringsprodukter och tjänster. Vi vill fortsätta minska kostnader och komplexitet för investerare, som vi gjort globalt i över 40 år. Det är därför vi är väldigt mycket glada att ta med vårt värdeförslag till Italien. ”

Simone Rosti, Italienchef hos Vanguard, tillägger: ”I dag markerar vi en annan milstolpe för Vanguard när vi listar våra produkter på Borsa Italiana. Börshandlade fonder blir alltmer populära, eftersom de gör det möjligt för investerare att bygga i stort sett diversifierade, billiga portföljer. Vi ser speciellt fram emot att samarbeta med våra kunder, bland annat förvaltare, banker, försäkringsbolag och pensionsförvaltare samt professionella kunder som hanterar produkter och besparingar för och för kundernas räkning – för att ge dem den bästa chansen för investeringssucces. ”

ETFerna är:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF
Vanguard FTSE 100 UCITS ETF
Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF
Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF
Vanguard FTSE Developed Europe UCITS ETF
Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF
Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF
Vanguard FTSE Japan UCITS ETF
Vanguard USD Corporate 1-3 year Bond UCITS ETF
Vanguard USD Corporate Bond UCITS ETF
Vanguard USD Emerging Markets Government Bond UCITS ETF
Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF
Vanguard EUR Corporate Bond UCITS ETF
Vanguard EUR Eurozone Government Bond UCITS ETF
Vanguard Global Liquidity Factor UCITS ETF
Vanguard Global Minimum Volatility UCITS ETF
Vanguard Global Momentum Factor UCITS ETF
Vanguard Global Value Factor UCITS ETF

Författare: ETFSverige.se

ETFSverige.se är Sveriges första innehållssajt som enbart fokuserar på det finansiella instrumentet ETF (Exchange Traded Funds). ETFSverige.se och ETFBloggen.se ägs och drivs av Axier Equities AB. ETFSverige.se är i dag Sveriges ledande sajt vad gäller information kring börshandlade fonder. ETFSverige är en oberoende sajt till för alla som vill lära sig mer om ETF:er. ETFSverige har inga ägare eller samarbeten som påverkar sajtens objektivitet. Sajten bedrivs i privat regi och är helt kostnadsfri att använda. Information och användbara länkar som presenteras på denna sajt har dels tagits fram genom egen efterforskning och dels genom vårt eget nätverk. Denna sajt är till för er användare och det finns all möjlighet att påverka innehåll och utveckling av sajten i framtiden.